zondag 2 juni 2024

Voorbereiden op stroom aanleggen.

 Het wil maar geen mooi weer worden maar dat heeft als voordeel dat ik tijd neem voor klusjes in huis. En aangezien de motor in huis staat kan ik mooi een paar middagen verder.😁

Allereerst pas ik de klem van de achterste standaard aan zodat de standaard er mooi in past. Daarna wordt het tijd om de vele aankopen van de laatste maanden te monteren. Zo langzamerhand weet ik al: niets past en alles moet worden verbogen en aangepast. Met de eerste klus valt dat trouwens mee. Ik zet het motorblok definitief vast aan het frame met de 4 bouten aan de onderzijde en een dikke stalen beugel die met 2 lange bouten aan de cilinderkoppen vast zit. Omdat het een kopbout is moet je voorzichtig zijn. Deze bouten worden met (omgerekend) 80-85NM met de momentsleutel vastgezet. Dat getal vind ik in de manual. (60 foot pound)


 De koplamp demonteer ik om hem mooi de juiste kleur te kunnen geven voor ik hem aan de voorvork bevestig. Ook het kleine oorlogslicht zet ik definitief vast waarbij ik onder de verf van het spatbord het hele kleine gaatje terug vind waar een uitsteeksel op de lamp in vast zit. Dat is een leuk en hartstikke origineel oorlogsdetail.


 
Vervolgens zet ik de achterlichten vast op een beugel op het achterspatbord. 













Voordat ik alle lampen monteer voer ik trouwens wat testjes uit met de stroom en daarvoor vul ik de splinternieuwe accu met zuur van de vakhandel. Wonderbaarlijk dat ie onmiddellijk na het vullen ruim 6 volt is.

Die testje verlopen niet lekker want geen enkel lampje brandt. Ik doe misschien iets fout. Ik verbind het lampje op het voorspatbord met de Plus van de accu en monteer een testdraad met krokodillenbek aan de Min van de acuu en het metaal van het spatbord. Dan zou het licht het moeten doen maar er brandt niets. Misschien is de aarde niet goed door de verf. Dat moet ik maar even met de buurman bespreken. Die heeft er verstand van.

Daarna monteer ik de plaat met de snelheidsmeter en het contactslot en maak losjes de snelheidsmeterkabel vast. Om die kabel te monteren zal de plaat weer los moeten maar dat geeft niks want ik kan er goed bij.


 












Als laatste zet ik de voorste valbeugel een beetje vast maar omdat ik nog een speciale moer mis kan ik daar nu niet mee verder.

Nu weer spullen bestellen: een oorlogslamp met schakelaar voor aan de voorvork (de beugel heb ik al) en heel veel losse dingetjes voor het dashboard (om het zo maar te noemen). Lekker bezig geweest en heerlijk dat de motor op een brug staat zodat ik overal goed bij kan en niet steeds op mijn knieën hoef.👍