dinsdag 13 september 2016

In de Achterhoek

Eind Augustus doen we ons jaarlijkse traditionele (nou ja, 2e keer) uitstapje. Dit keer naar Zeddam in de Achterhoek. We vertrekken vrijdag in de ochtend terwijl het al 25 graden is. Dat belooft mooi weer. We stoppen onderweg even op de camping bij mijn nicht. De boys zijn namelijk gek op de Nekaf.
Daarna rijden we door naar het zuiden. Het is verder dan ik dacht wanneer je enkel binnenwegen neemt dus pas tegen zessen komen we aan.
De volgende dag gaan we onder Zeddam de Rijnbrug over Duitsland in. We volgen eerst de zuid oever en daarna de noord oever. Onderweg duik ik zoveel mogelijk de dijk af om door het terrein langs het water te rijden. Sommige Duitsers vinden dat niet leuk en staan van grote afstand te gebaren dat ik weg moet gaan. LOL.

Daarna rijden we door prachtig landschap. Het is zo bloody hot dat we een handdoek over de kooi van Bertus moeten leggen. Na de lunch, ergens in een klein dorp, wordt het zo heet dat ik de kap op de Nekaf zet om ons te beschermen tegen de zon. Want niet alleen de zon brandt, ook de uitlaat die vlak onder mijn voeten onder de bak loopt is niet te harden.
Het is meer dan 30 graden maar toch geeft de Nekaf geen krimp. De temperatuur blijft goed en ook de andere meters slaan niet uit.
De volgende ochtend, inmiddels hebben we 500 kilometer gereden, vul ik enkel een beetje olie bij. Hij zweet namelijk bij de brandstofpomp maar dat mag geen naam hebben.
De koelvloeistof in de radiateur staat nog perfect op peil.
Met mooi weer rijden we weer richting huis. We hebben een prachtig weekend gehad en de auto deed het fantastisch.

Bij Blokzijl stoppen we voor koffie. Daar komt een man bij de auto staan die er iets van af weet want hij weet dat er een Hurrycane onder de kap ligt. "Mooie auto, zegt ie, mooi gerestaureerd. jammer dat ie niet wat ouder is."

dat laatste zet me tijdens de laatste etappe aan het denken. Toen ik hem in 2012 kocht heb ik al tegen Albert Jan gezegd dat ik hem ooit zou verkopen als ie klaar was om uiteindelijk een Willys MB of Ford GPW uit de oorlog te kopen.
Het blijft knagen en knagen en nu, een paar weken na ons tochtje weet ik het zeker: ik ga de Nekaf verkopen.Mijn lief verklaart me voor gek dat ik zo'n mooie auto verkoop en een oud wrak terug koop. Maar ja, ik wil leren sleutelen. Alleen is Albert Jan overleden en heb ik dus geen expert meer als back up.
Een paar weken later spreek ik Louis, vriend van Albert Jan en gepensioneerd leraar auto techniek.Hij wil me helpen bij de restauratie van een volgend project.
De knoop is doorgehakt. Binnenkort komt de Nekaf op Marktplaats en begin ik op deze site met een nieuw project.  Tenminste, als iemand de Nekaf over wil nemen.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een Nekaf maar IK zou het NOOIT doen. Een ECHTE Willys MB of Ford GPW is peperduur. Een leek ziet het verschil niet tussen een groene CJ2, CJ3 of een Franse M201 welke tot 1965 gemaakt is, en een GPW , maar je betaalt waarschijnlijk wel de prijs van een GPW. KTR lid worden kan eerst na keuring en zij weten de verschillen. Als je jeep voor een goede prijs verkocht kan worden, verdubbel dan deze waarde en je koopt er nog geen "opknap" oude jeep voor terug.
    Een M38A1 is technisch veel beter en de onderdelen zijn veel goedkoper dan van een GPW. Wil je sleutelen; er blijft aan een 60 jaar oude Nekaf altijd wat te doen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leek ziet niet eens het verschil tussen een Nekaf en het eerste model. Maar het gaat me om mijn eigen gevoel. Heeft te maken met mijn hobby's en interesses. Ik heb me al een paar weken verdiept en heb alle waarschuwingen gelezen over vervalste Jeeps. daar ga ik niet intrappen want ik weet waar ik op moet letten. Tja, een MB of een GPW zijn waanzinnig duur maar ik heb de tijd, hulp (ook wat betreft lassen in de vorm van een gepensioneerd las-instructeur die ook de tank van mijn Nekaf heeft gemaakt) en ben bereid alles tot en met de laatste moer helemaal roest- en vuil vrij te maken uit elkaar te trekken en na te kijken. En duur? Tja, ik ga het in etappes doen. Maar ik zit nog in de plan fase. Binnenkort ga ik live een paar objecten bekijken. Misschien word ik dan wel zo bang dat ik er alsnog vanaf zie.

    BeantwoordenVerwijderen